Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Immortal Souls - Ice Upon The Night

Immortal Souls - Ice Upon The Night

Label : Fear Dark Productions | Archiveer onder

Release type: Full-length CD

Peter B. : Komt er ooit een einde aan de stoom van goede muzikanten uit Finland? Ik denk het niet. De zoveelste goede band komt uit de underground van Finland gekropen. Hun naam is Immortal Souls. We hebben hier echter niet te maken met een nieuwe band. Immortal Souls is gestart in 1991. De band bracht wat demo's en EP's uit voordat ze hun debuut-cd uitbrachten in 2001. Het label wat dit debuut uitbracht ging echter over de kop en nu heeft de band getekend bij het Nederlandse Fear Dark label.

'Ice Upon The Night' is de naam van het nieuwe album wat volstaat met typische Finse melodieuze (death)metal. Deze band moet toch wel behoorlijk zijn beinvloed door Children Of Bodom, want ze hebben echt wel wat van ze weg. Immortal Souls is echter veel minder agressief. De betere nummers op deze cd zijn "Sacrifice” en het snellere "Edge Of The Frost”.

Deze cd klinkt goed, is goed opgenomen en ziet er zeer professioneel uit. Helaas blijft het allemaal niet echt boeien gedurende het beluisteren. De nummers zijn niet verschillend genoeg en blijven nagenoeg in dezelfde sfeer hangen. Toch is 'Ice Upon The Night' geen slechte plaat. Fans van bands als Dark Tranquillity en Children Of Bodom zouden dit best eens kunnen zien zitten. Ga zelf eens luisteren.

<< vorige volgende >>