Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Nachtterror + Altars Of Grief - Of Ash and Dying Light

Nachtterror + Altars Of Grief - Of Ash and Dying Light

Label : Hypnotic Dirge Records | Archiveer onder doom metal

Release type: 12"

Pim B. : Op deze 10” vinden we twee bands uit Saskatchewan in Canada. Deze vinylschijf is gelimiteerd tot 300 stuks en van beide bands staan er twee nummers op. Er is ook een digitale versie beschikbaar waarop in totaal drie extra songs staan. Ik beperk me echter tot de 10” omdat we die opgestuurd hebben gekregen.

Op kant A staat Nachtterror; een band die black metal met doom mengt en op mij overkomt als een mix tussen Morgion en Dimmu Borgir. Het klinkt zwaar en bombastisch. Prima band waarvan op de digitale versie twee extra nummers te vinden zijn.
De band op kant B, Altars Of Grief, spreekt mij het meeste aan. Ook zij leveren dus twee songs en de oplettende lezer weet dan dat er op de digitale versie één extra nummer te vinden is. Dat is overigens een cover van het nummer 'Room Of Angel' van Akira Yamaoka en Mary Elizabeth McGlynn voor de Silent Hill 3 game. Wat mij aan Altars Of Grief het beste bevalt, is dat zij doom/death metal mixen met post metal. Het klinkt een beetje als een mix van Paradise Lost met Moonspell en Woods Of Ypres. Bij elkaar genomen vind ik dit een prima 10” waarop beide bands zich op mooie wijze presenteren. Het checken waard zou ik zeggen.

<< vorige volgende >>