Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Ghost - Meliora

Ghost - Meliora

Label : Loma Vista Recordings | Archiveer onder alternative / pop

Release type: Full-length CD

MoL : Met ‘Meliora’ brengt Ghost zijn derde album uit. Na het debuut ‘Opus Eponymous’ kwam opvolger ‘Infestissumam’ dat minder ‘metal’ – wat je definitie daarvan ook moge zijn – klonk dan zijn voorganger. Hoe zou ‘Meliora’ klinken?

Wel, het is duidelijk dat popmuziek niet geschuwd wordt door Ghost. De vlotte opener ‘Spirit’, het rockende ‘From The Pinnacle To The Pit’, het doomy ‘Cirice’, het zijn allemaal catchy nummers. Maar ook naar het einde van het album volgen met ‘Absolution’ en ‘Deus In Absentia’ twee zeer aanstekelijke, melodieuze tracks. Het beste nummer op ‘Meliora’ is het sfeervolle ‘He Is’ en we mogen wijlen Selim Lemouchi dankbaar zijn dat hij de band overhaalde het nummer toch op te nemen. Is het dan voor de doorgewinterde metalfan nog interessant? Ja, absoluut. Ghost weet ondanks – of misschien wel dankzij – de melodieuze, poppy benadering een breed publiek aan te spreken. Metalfans, maar ook mensen met een minder heftige smaak.

Ghost is al een populaire band bij vele metalfans, maar zou met ‘Meliora’ zomaar eens buiten het metalgenre zijn fanbase kunnen uitbreiden. Waarom dan geen maximale score? Ze hebben zich evenals op ‘Infestissumam’ weer laten verleiden tot de ‘loudness war’, wat helaas ten koste gaat van het luistergenot. ‘Meliora’ staat desalniettemin hoog op het lijstje van interessantste releases van het jaar, want wat Ghost hier neerzet is van grote klasse.

<< vorige volgende >>