Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Deathstars - Synthetic Generation

Deathstars - Synthetic Generation

Label : Nuclear Blast | Archiveer onder

Release type: Full-length CD

Wilf : Hoe zou het zijn als je Rammstein vermengt met een Marylin Manson-imago? Pompende industrial gespeeld door hermafrodieten wellicht. De Deathstars, niet bang voor glimmend latex, schijnen in Zweden al een ware fanbase te hebben. Dat de rest van de wereld een beetje achterloopt is niet verwonderlijk daar hun vorige releases alleen in Zweden verkrijgbaar waren.

Met het album 'Synthetic Generation' op zak en de overtuiging dat het er nu maar eens van moest komen proberen de vier strak ingepakte mannen de rest van de wereld te veroveren met hun industriële klanken. In hoeverre ze daar in slagen is nog af te wachten, aangezien ze de fans van Rammstein moeten kunnen overtuigen van hun 'fähigkeit'.

De heren pakken het in ieder geval professioneel aan: De hoes, het imago, copiëerbeveiliging, een strakke produktie en een platendeal met Nuclear Blast. Ook muzikaal gezien zit het strak in elkaar. De vocalen mogen dan een onmiskenbaar Zweeds accent hebben, de teksten zijn in het Engels en de songs simpel van opzet.

Het minpuntje echter is nu net de muziek zelf. Afgezien van de sterke overeenkomsten met de eerdergenoemde Germaanse collegae is er nog een factor die parten speelt: de nummers lijken erg op elkaar. Zo is er constant die geëikte snare op de eerste tel en zijn ook de strak ingedeelde refreinen en coupletten nogal statisch. Het zal best stijleigen kunnen zijn maar toch zijn er industrial bands die met wat meer bevlogenheid hun nummers aan de man brengen.

Het hoogtepunt op de CD is 'The Rape' dat mede door het andere drumritme een frisse wind door het album blaast. Als bonustrack staat 'White Wedding' van Billy Idol op de plaat wat het album een laatste opfrissing biedt.

<< vorige volgende >>