Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Aeternus - Beyond The Wandering Moon

Aeternus - Beyond The Wandering Moon

Label : Karmageddon Media | Archiveer onder

Release type: Full-length CD

Wilf : Kort nadat 'Ascension Of Terror' uitkwam in 2001 besloot Aeternus te breken met hun toenmalige label Hammerheart. In 2002 was er de nieuwe deal met Nocturnal Art Productions waarop ze inmiddels hun laatste meesterwerkje 'A Darker Monument' hebben uitgegeven.

"Vanwaar deze reissue?" hoor ik je vragen. Aeternus zat vanaf 'Beyond The Wandering Moon' op het Nederlandse Hammerheart Records. Hammerheart besloot een paar maand geleden er zelf een punt achter te zetten. Hieruit is Karmageddon Media ontstaan. Als label heb je natuurlijk wel releases nodig. En wat is er nu beter dan een reissue uitgeven van één van je meest succesvolle bands van je vorige label?

Voor de trouwe fans van Aeternus zoals ondergetekende is er met dit schijfje niet veel nieuws onder de zon. De lay-out is 'gemoderniseerd'. Persoonlijk vond ik het artwork van Morrigan veel meer uitstraling hebben dan deze Photoshop-layout. Ook het lettertype geven de reissue een beetje dat dertien-in-een-dozijn gevoel.

Gelukkig is er aan de klank van de CD niet veel gesleuteld. Bij een één op één vergelijking is te horen dat de digitale remaster vooral voor wat extra compressie heeft gezorgd waardoor de nummers er wat meer vanaf spatten.

Als extra teaser staan er nog twee bonustracks op. Deze zijn de fan echter ook niet onbekend. Het gaat om het heersende openingsnummer van de EP 'Dark Sorcery' genaamd 'Black Dust' ("Human dreams… such a fruitful place to plant the seeeeds of Terrooor!!!”) en het nummer 'Victory', eveneens van 'Dark Sorcery'.

Kortom: Deze reissue is op zich geen slechte manier om een nieuwe generatie met het oudere werk van Aeternus in aanraking te laten komen, maar toch zou ik deze nieuwe fans aanraden de originele CD's 'Beyond The Wandering Moon' en 'Dark Sorcery' aan te schaffen.


  Geen score

Deel deze review met je vrienden

<< vorige volgende >>