Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Moondark - The Shadowpath

Moondark - The Shadowpath

Label : Xtreem Music | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Re-release

Pim B. : 'The Shadowpath' is in feite de ongetitelde en enige demo van het Zweedse Moondark. Deze band werd in 1993 opgericht door leden van bands als Fulmination, Entrails, Interment, Uncanny en Centinex. In eerste instantie werden covers gespeeld van bands als Eternal Darkness, Bolt Thrower en Crypt Of Kerberos, maar al snel ging de band over op te schrijven van eigen materiaal. Dat materiaal verschijnt dus op de demo uit 1993. Muzikaal kun je dit omschirjven als loodzware death/doom waarbij de invloeden van de eerder genoemde bands overduidelijk zijn, maar ook het geluid van Amerikaanse acts als Rottrevore of Incantation klinkt door.

Na de demo valt de band uiteen en gaan de heren verder in diverse andere bands. Tot de dag van vandaag zijn ze nog actief met diverse acts. Maar ook Moondark bestaat tegenwoordig weer.
In 2007 word de demo al uitgebracht door diverse labels op CD en LP. De demo heeft dan de titel 'The Shadowpath' gekregen. Blijkbaar is er nog steeds behoefte aan deze opnames want Xtreem Music heeft deze erg vette schijf nu weer uitgebracht. Verwacht geen opzienbarende songs maar lekker simpel klinkende moddervette death/doom. De band werkt schijnbaar aan nieuwe materiaal en ik ben daar op basis van de muziek uit 1993 wel nieuwsgierig naar.


  Geen score

Deel deze review met je vrienden

Meer informatie

<< vorige volgende >>