Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Soundcrawler - The Dead-End Host

Soundcrawler - The Dead-End Host

Label : Klonosphere | Archiveer onder stoner

Release type: Full-length CD

Tim : Het in 2011 begonnen Franse stoner duo brengt dit jaar hun eerste volledige album uit. Ze zijn begonnen met twee man maar ondertussen gelukkig wel met vijf man om een vol geluid te kunnen produceren. Het is zware stoner, met aanstekelijke riffs en duistere blues melodieën. Denk aan invloeden zoals Soundgarden, Alice In Chains of Truckfighters. Het niveau kan je goed vergelijken met Candybar Planet.

De rand van stoner wordt echt gezocht in het nummer ‘Souls From The Trash’, dit leunt tegen sludge of doom aan. Er zit zo veel fuzz op de gitaar dat het ook wel distortion genoemd kan worden. De psychedelische geluiden en het refrein zorgen dat het stoner gevoel bewaard blijft. Een vrolijk en tegelijk raar gitaargeluid hoor je in ‘Civil’. Ik zou bijna zegen dat het een synthesizer is? Het loopje wordt steeds wat zwaarder gemaakt en de stem veranderd is een rock stem. Alle effectpedalen worden in het laatste nummer ‘And All the Seconds Left’ weg gelaten. Een mooi filmachtige instrumentale afsluiter die laat zien dat de mannen ook met geduld de gitaar kunnen bespelen.

Muzikaal zit het goed in elkaar, leuk om een keer de donkere kant van het stoner genre te horen. Helaas is de zang wat zwakker maar die is in mijn ogen van ondergeschikt belang tegenover de gitaren en de pedalen. Het is een leuke plaat maar het valt me wel op dat mijn aandacht langzaam weg neemt, toch net iets te eentonig. Mijn tip, ga meer van die zware stoner nummers als ‘Souls From the Trash’ maken, dit is misschien een ongevuld gat in de markt…

<< vorige volgende >>