Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Stormwitch - Season Of The Witch

Stormwitch - Season Of The Witch

Label : Massacre | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Full-length CD

Nima : Stormwitch is een van de eerste Duitse heavy metal bands die vooral in de eerste helft de jaren 80 in de underground furore maakte. De eerste vier platen, ‘Walpurgis Night’ (1984), ‘Tales Of Terror’ (1985), ‘Stronger Than Heaven’ (1986)’ en ‘The Beauty And The Beast’ (1987), vind ik persoonlijk klassiekers in het genre, en draai ze tot de dag van vandaag met veel plezier. De daaropvolgende ‘Eye Of The Storm’ (1989) en ‘War Of The Wizards’ (1992) gingen meer de commerciële hardrock/AOR kant op, en de magie van de eerdere platen was ver te zoeken. Na de behoorlijk teleurstellende ‘Shogun’ (1994) viel de band uit elkaar, om acht jaar later weer bij elkaar te komen. De “comeback” ‘Dancing With The Witches’ (2002) en de opvolger ‘Witchcraft’ (2004) vond ik geen slechte albums, maar beide misten het vuur en de passie, en klonken redelijk ongeïnspireerd.

Twaalf jaar na de reünie en negen jaar na de laatste langspeler komt de band rondom vocalist Andy Mück met de tiende plaat, ‘Season Of The Witch’. Hoewel de band in bijna 28 jaar geen echte knallers heeft uitgebracht, raak ik nog altijd geïnteresseerd als ik de naam Stormwitch hoor, en was dan ook erg benieuwd naar dit album. De opener ‘Evil Spirit’ begint veelbelovend en brengt enigszins de sfeer van begin tachtiger jaren terug. Hoewel dit nummer niet echt een knaller is, rockt deze zeker. Helaas gaat men daarna met ‘Taliesin’ gelijk weer de mist in. Dat trage, langdradige “dark romantic” (zoals ze het zelf noemen) karakter die vooral ‘Dancing With The Witches’ kenmerkte komt hier terug en slaat de verveling vrij snel toe. Gelukkig gaat men daarna weer meer rocken en komen we in ‘Last Warrior’, ‘True Until The End’ en het titelnummer enigszins de oude, verloren geest van de band’s begindagen tegen. Alhoewel de magie hier nog altijd ontbreekt weten de songs aardig te overtuigen. Helaas kan ik dat niet zeggen over de rest van het materiaal, die bestaan uit inspiratieloze rockers, en wederom langdradige, duistere ballades.

Al met al is ‘Season Of The Witch’ het sterkere album sinds de heroprichting. Vooral Mück klinkt krachtiger en weet meer te overtuigen met zijn vocalen. En al heeft de plaat zeker zijn momenten, kan deze de middelmaat helaas nog net niet ontstijgen. Desondanks blijf ik Stormwitch (en mede door de eerste platen) een bijzondere band vinden, en zeker supporten.

<< vorige volgende >>