Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Omen - Eternal Black Dawn

Omen - Eternal Black Dawn

Label : Mausoleum Records | Archiveer onder

Release type: Full-length CD

Vera : Tal van piepjonge metal groepjes dwepen nog steeds met de jaren tachtig metal. Zij zullen dan wel in Kenny Powell een voorbeeld zien want The Omen werd reeds opgericht in 1983 en kende zijn grootste successen in dit decennium. Dit zou 'the real thing' moeten zijn dus, gemaakt door iemand die het allemaal bewust heeft meegemaakt. En 'Eternal Black Dawn' klinkt ook alsof de tijd heeft stilgestaan. Uitgebalanceerd gitaarwerk en een heldere stem.

In de loop der jaren heeft het behoorlijk gerommeld in de groep. Zij stonden een tijd op non actief, Kenny liet zijn zoon Greg de vocalen verzorgen, maar aangezien deze zich wou concentreren op zijn eigen project 'Stomping Ground' horen we op deze cd terug het vertrouwde stemgeluid van vader Kenny. Er zijn sterke momenten op dit album, vooral de titeltrack 'Eternal Black Dawn' blijft hangen vanwege het gesproken intro met galmende gitaarsolo op de achtergrond. In 'House On Rue Royale' wordt er wat gas terug genomen en '1000 Year Reign' en 'Chains Of Delirium' zijn standaard metal composities waar het aangenaam naar luisteren is.

Toch slaagt de groep er niet in me heel de tijd te blijven boeien en dit is vooral te wijten aan de dunne productie en het stemgeluid dat uiteindelijk vrij eentonig gaat klinken. Liefhebbers van jaren tachtig metal kunnen hier wel plezier aan beleven maar een iets moderner geluid had toch geen kwaad gekund als je 't mij vraagt.

<< vorige volgende >>