Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Stargazery - Stars Aligned

Stargazery - Stars Aligned

Label : Pure Legend Records | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Full-length CD

Jori : Finland en melodische metal horen bij elkaar als Bert en Ernie, oudjaar en oliebollen of de NS en vertragingen, het is dus ook geen verrassing dat deze rijzende ster in het genre ook uit Finland komt. Het debuut van Stargazery, 'Eye On The Sky’, wist in 2011 al wat aandacht te trekken en nu doet de band het nog eens dunnetjes over met het tweede album ‘Stars Aligned’.

Ook hier weer mooie melodische metal met tekstueel vele verwijzingen naar de schoonheid van het hemelgewelf. Zang wordt wederom verzorgd door Jari Tiura, bekend van onder andere MSG. Sommige nummers komen erg in de buurt van werk van The Scorpions, zoals het mooie ‘Painted Into A Corner’. Ook het grootse van het werk van Dio komt voorbij in ‘Invisible’ (geen cover van de beste man trouwens). Verdere hoogtepunten zijn te vinden in de vorm van ‘Hiding’ en zeker ook ‘Dim The Halo’, een schitterend voorbeeld van hoe melodische metal hoort te klinken. Beluister zeker de lyric video van dit nummer hieronder.

Ten opzichte van het eerste, wat stoffig klinkende album heeft ‘Stars Aligned’ een stuk beter geluid, waardoor de muzikale kwaliteit nog beter naar voren komt. Alles bij elkaar een mooi stukje melodische metal dat de liefhebbers zeker aan zal spreken.

<< vorige volgende >>