Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Contracrash - Thy Kingdom Come

Contracrash - Thy Kingdom Come

Label : Rock Werk Records | Archiveer onder speed / thrash metal

Release type: Full-length CD

Dani�l : Het vijftal bij Contracrash brengt na jaren van stilte eindelijk weer een album uit. De eerste en laatste plaat was ‘Goddamn Planet’ uit 2009. In 2015 zal ‘Thy Kingdom Come’ het licht zien. Je weet natuurlijk nooit wat je kan verwachten na een hiaat van zes jaar. Het doet de verwachtingen echter ook hoog oplopen.

‘Thy Kingdom Come’ staat vol met de waanzinnige solo’s van de hand van leadgitarist Matt Carviero. Niet alleen van de moderne stijl van metal – een herwaardering van solo’s en hard rockinvloeden – maar ook van de zang van Andy Ritter. Hij weet op virtuoze wijze zijn schone met geschreeuwde stem af te wisselen, en ook weet hij de ballad ‘With Fingers Crossed’ neer te zetten die allerminst storend is op een anderzijds zo’n lekker ruige plaat. Een plaat die het verhaal vertelt van Krygath, een kwaadaardige demon, en Contracrash, zijn getransformeerde zoon. Contracrash is van plan de wereld te redden van zijn wrede vader. Het lijkt erop dat de band een christelijke allegorie op heeft gezet met dit verhaal. Dat koppelend aan het debuut ‘Goddamn Planet’ lijkt de zesjarige pauze een omslag in de overtuigingen van de band teweeggebracht te hebben.

Hoe het ook zij, dit album is een frisse herwaardering van hard rockgeïnspireerde metal en haar solo’s. De verhaallijn zoals we die kennen van power metalalbums (denk aan Symphony X) geeft de cd een ferm skelet. Erg overtuigend.

<< vorige volgende >>