Listen live to Radio Arrow Classic Rock
The Agony Scene - The Agony Scene

The Agony Scene - The Agony Scene

Label : Century Media | Archiveer onder

Release type: Full-length CD

Kasper : The Agony Scene is de laatste nieuwe signing van Century Media Records. En wat voor één… Deze band afkomstig uit Tulsa, Oklahoma, de thuis stad van de gebroeders Hanson (mmmmmmbob haha), levert met deze debuut cd een prima visite kaartje af. De band weet met deze tien nummers tellende plaat een perfecte mix neer te zetten tussen traditionele Europese metal zoals Dark Tranquillity of In Flames en typisch Amerikaanse metal in de stijl van Pantera en bijvoorbeeld Killswitch Engage. De laatst genoemde is echter geen verrassing daar de plaat geproduceerd is door de gitarist van K.S.E. Mede daardoor beschikt de plaat over een lekker stevig geluid waarin geen detail wegvalt in de uiteindelijke mix.

In de bijgeleverde biografie staat tevens vermeld dat de band beschikt over een prima tekstschrijver in de vorm van Michael Williams. Zijn teksten zouden bij ieder nummer een passend verhaal vertellen dat behoorlijk afwijkt van het normale werk over dood en verderf. Helaas waren deze teksten niet bijgeleverd maar dit is wel een reden om eens in gesprek te gaan met deze man. Daarover meer in de volgende editie van Lords Of Metal.

The Agony Scene zal niet de metal wereld op zijn kop gaan zetten met deze plaat maar voor een debuut is dit zeker de moeite waard. Gewoon lekkere platvloerse metal met een technisch tintje in met name het gitaarspel maakt dit tot een geslaagd debuut.

<< vorige volgende >>