Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Annominus - End Of Atonement

Annominus - End Of Atonement

Label : Mighty Music | Archiveer onder alternative / pop

Release type: Full-length CD

Remie : Het lijkt er soms nog wel eens op of we naar het eind van de jaren 90 gaan en dat is met Annominus wederom het geval. Melodramatische post-grunge die bands als Staind, Nickelback en Creed de wereld werd in-geslingerd kende destijds redelijk wat populariteit.

Met het album ‘End Of Atonement’ lijkt Annominus daar weer nieuw leven in te blazen. Melodieuze rock/metal tracks voorzien van zoete zanglijnen waarin kommer en kwel worden beschreven zijn kant en klare snacks voor het tienerpubliek die in aanraking komen met hun eerste muzikale geweld. De nummers zijn opzicht gevarieerd maar toch heb ik het idee dat veel melodielijnen gerecycled worden, waardoor alles te veel op elkaar lijkt. De tracks ‘Despised’ en ‘In Fade’ zijn daar perfecte voorbeelden van. Vanwege de monotone zang wordt dat euvel niet bepaald geholpen en wordt dit album al snel een beetje eentonig. De rustige ballad-achtige cleane melodielijnen zijn niet slecht maar doen me teveel denken aan nummers van andere bands die vergelijkbare muziek spelen.

Annominus zou ik een beetje kunnen omschrijven als een coverband in vermomming. Een band die zijn eigen smoel een beetje mist en waarschijnlijk nog op ontdekkingstocht is. Niks mis mee maar daarmee raakt het album ‘End of Atonement’ toch een beetje snel in de vergetelheid. Jammer, het is namelijk geen slecht album.

<< vorige volgende >>