Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Defyance - Time Lost

Defyance - Time Lost

Label : Nightmare | Archiveer onder

Release type: Full-length CD

Horst : Deze Amerikanen doen al een aardig tijdje mee, ze bestaan al sinds 1988, en in die tijd hebben ze (inclusief 'Time Lost') slecht drie CD's uitgebracht, waarvan er één slechts een EP was ('Voices Within uit 1992). Deze EP werd in 1996 gevolgd door de in eigen beheer uitgebrachte 'Amaranthine' en vorig jaar verscheen uiteindelijk 'Time Lost', welke dus vorige maand pas in de brievenbus belandde (beter laat dan nooit zullen we maar zeggen).

Maar is het nog wel relevant om deze plaat van inmiddels anderhalf jaar oud nog te bespreken? Ja, dat vind ik wel. Zeker liefhebbers van bands als Crimson Glory, Dream Theater en Fates Warning zullen de Prog/Power Metal van Defyance wel kunnen waarderen. Het is echter geen opvallende band in het genre, Daarvoor ontbreekt het hen aan de individuele kwaliteiten (wat een band als Dream Theater zo boeiend maakt) maar de heren weten wat ze doen, en hebben een aantal zeer acceptable nummers weten te schrijven, die ze als een hecht collectief uitvoeren.

Helaas zijn de meeste nummers in hetzelfde tempo (muv van het snelle 'The Game') wat op een gegeven moment toch wel wat voorspelbaar wordt. Met wat meer variatie in het songmateriaal kan deze band de volgende keer wel hoger scoren, als we maar niet weer 4 jaar hoeven te wachten.

<< vorige volgende >>