Listen live to Radio Arrow Classic Rock
We Fall Slowly - Butterfly Guillotine

We Fall Slowly - Butterfly Guillotine

Label : RVPrecords | Archiveer onder alternative / pop

Release type: Full-length CD

Remie : Winnaar van de Drentse Popprijs 2013, finalist van de Sena POPnl Performers Award 2014 en al een paar serieuze festivals op hun CV. Dan wordt het toch eens tijd om iets te gaan releasen en dat heeft de band gedaan in de vorm van de EP ´Butterfly Guillotine´.

Voorzien van een transparante en strakke bijna Amerikaans klinkende mix is het een goede presentatie voor de indiecore die deze band maakt. De liedjes zijn goed in elkaar geknutseld en bevatten dikke gitaarriffs die in sterk contrast staan met de meer sfeervolle gitaarlijnen. Een beetje zoals ik dat bij The Boxer Rebbelion ken. Niks mis mee op zich, maar na een paar nummers heb ik het toch allemaal een beetje gehoord. Dit is zo´n band waar er al te veel van zijn en is alles nogal een beetje te voorspelbaar. De momenten dat de zang in de emo stijl schiet zijn ronduit irritant en komen te geforceerd over. Dit is gewoon helemaal niet nodig, laat de beste man lekker zijn eigen stem gebruiken.

De eerste track op de EP vond ik veelbelovend maar helaas zwakte het daarna toch teveel af. Ondanks de sterke momenten die hier en daar naar voren komen is het allemaal toch te voorspelbaar. We Fall Slowly lijkt met sommige nummers voor wat mainstream bekendheid te gaan maar lijkt daarom aan karakter in te boeten.

<< vorige volgende >>