Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Cavalera Conspiracy - Pandemonium

Cavalera Conspiracy - Pandemonium

Label : Napalm Records | Archiveer onder speed / thrash metal

Release type: Full-length CD

Remie : Sinds het herstel van de relatie tussen de gebroeders Cavalera hebben ze al twee degelijke releases weten uit te brengen, maar echt wisten ze mij tot nu nog niet te overtuigen. Misschien dat hun aankomende release daar verandering in gaat brengen. Velen van jullie hebben waarschijnlijk al meegekregen dat Max aan Igor heeft gevraagd om met zijn drumstijl terug tekeren naar Sepultura´s ´Arise´ periode. Dat was voor veel fans welkom nieuws, en ook mijn nieuwsgierigheid was zeker gekieteld. Op 31 oktober wordt ‘Pandemonium’ op de mensheid losgelaten, maar na een aantal vroege luisterbeurten kan ik je nu al vertellen wat Igor heeft geantwoord op de vraag van Max.

Gelijk vanaf de aanvang gaat het gas er vol op en wordt duidelijk dat Igor de oude thrash stijl weer laat herleven. Het andere wat me direct opvalt is dat Max zijn vocalen bruter dan ooit klinken en dat is een mooie combinatie met de snelle en zwaar groovende gitaar riffs. Denk echter niet dat ‘Pandemonium’ een retro feestje is geworden, ondanks de invloeden uit Sepultura’s thrash tijd klinkt het album fris en modern, en worden de Soulfly elementen niet geschuwd. Tot en met ‘Apex Predator’ is alles toch vrij rechttoe rechtaan, maar vanaf ‘Insurrection’ wordt het aanbod allemaal wat gevarieerder. Dat zorgt er voor dat je er als luisteraar goed bij de les blijft en maakt de plaat bovenal een stuk sterker. De intensiteit die vanaf de opener gepresenteerd wordt zwakt gelukkig nergens echt af, wat er voor zorgt dat ‘Pandemonium’ over het geheel vrij extreem blijft.

Het is mij na een paar luisterbeurten wel duidelijk dat de broers Cavalera nog niks van hun creativiteit verloren hebben, en vooral voor de fans van het oudere Sepultura repertoire is ‘Pandemonium’ een soort van thuiskomen.

<< vorige volgende >>