Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Chaos Engine Research - The Legend Written By An Anonymous Spirit Of Silence

Chaos Engine Research - The Legend Written By An Anonymous Spirit Of Silence

Label : Mighty Music | Archiveer onder nu metal

Release type: Full-length CD

Remie : Wat je misschien al lang weet is dat er behoorlijk wat talentvolle bands en invloedrijke bands uit Polen komen. Mogelijk zijn er zelfs nog wat onontdekte beloftes te vinden daar en Chaos Engine Research, wiens debuut ‘The Legend Written By An Anonymous Spirit Of Silence’ net uit is, zou er zomaar een kunnen zijn.

Op de plaat viel me direct op dat de band een breed scala aan stijlen poogt te proppen in een alternatiev en zwaar groovend metalcore geluid. Niks mis mee zou je denken, maar hun schizofrene manier van songwriting is af en toe een behoorlijke uitdaging om naar te luisteren, ondanks het gegeven dat het allemaal prima is uitgevoerd. De mix van deathgrunts en de hardcore-achtige vocalen voegen daarin ook niet echt wat toe, en zijn de cleane vocalen in de track ‘Psychotic Waltz’ simpelweg ondermaats. Het geheel kwam voor mij ook een beetje over als een split album, waarin de studio technicus verschillende tracks van twee bands per ongeluk in elkaar heeft gemixt. De mix had ook nog eens beetje meer pit mogen hebben, en mist het wat lucht waardoor het met momenten soort van benauwend voelt. Bands die een stijl als Chaos Engine Research spelen hebben gewoon een wat levendig geluid nodig, zodat het allemaal wat meer overtuigender overkomt.

‘The Legend Written By An Anonymous Spirit Of Silence‘ is zeker geen slechte release, maar in de toekomst een beetje balans in de composities aanbrengen en het geluid wat peperen zou zeker geen kwaad kunnen.

<< vorige volgende >>