Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Halcyon Way - Conquer

Halcyon Way - Conquer

Label : Massacre | Archiveer onder prog / sympho metal

Release type: Full-length CD

Remie : 'Conquer' is ondertussen alweer de vierde plaat van het in 2001 opgerichte Halcyon Way. De progressieve metalband speelt met een moderne mix van power en trash en het doet in de verte wat denken aan bands als Communic en Nevermore.

In de titel en openingstrack kun je deze formule ook direct verwachten. Pijlsnelle gitaar riffs afgewisseld met vette metalcore achtige grooves die voortgestuwd worden door pompende drums en alles is gesmolten in nummers die een duidelijke kop en staart bevatten. Naarmate het album vordert krijg ik toch het gevoel dat die muzikale samenstelling een beetje te veel uitgekookt wordt. Buiten de dynamiek en de kwaliteiten van de bandleden wordt het allemaal nogal eentonig. Af en toe krijg ik een beetje het gevoel dat de band zoveel mogelijk aspecten van hun invloeden willen pompen in een nummer en ondanks de eentonigheid zorgt het ervoor dat de plaat ook niet helemaal lekker weg luistert. Breed beïnvloed zijn is zeker niet verkeerd maar in deze band lijkt dat het grote struikelblok te zijn omdat niet alles helemaal overtuigend en wat te urgent overkomt.

'Conquer' is zeker geen slechte plaat maar door zijn eentonigheid heeft het mij niet kunnen overtuigen, echter is de plaat zeker een aanrader voor fans van technische power en thrash.

<< vorige volgende >>