Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Any Given Day - My Longest Way Home

Any Given Day - My Longest Way Home

Label : Redfield Records | Archiveer onder metalcore

Release type: Full-length CD

Remie : Deze band afkomstig uit het Duitse Gelsenkirchen zou je misschien kunnen kennen van hun cover van Rhianna´s 'Diamonds' die door de heren in een metalcore jasje gestoken werd. Ik kan me voorstellen dat veel mensen hier wat bedenkingen bij hebben maar alle (vooral positieve) aandacht die het met zich meebracht is natuurlijk mooi meegenomen. Uiteindelijk werd het dan toch eens tijd eigen werk uit te brengen in de vorm van een album genaamd 'My Longest Way Home'.

Direct vanaf de aftrap wordt duidelijk gemaakt dat het een band is die er geen doekjes om wind. Opvallend is het grote contrast tussen de beukende grooves en melodieuze partijen, daaraan toegevoegd zijn passende vocalen van frontman Dennis Diehl die dezelfde afwisseling weet te bieden. De neergezette performance door de heren binnen de band zijn overtuigend en strak te noemen. Ik zal niet ontkennen dat de moddervette en moderne productie daar ook zorg aan heeft bijgedragen. Uiteindelijk kan ik na een paar luisterbeurten toch zeggen dat er minpunt te vinden is. Ondanks de overtuigende performance is het allemaal toch net iets te gepolijst en vind je daardoor moeilijk een geluid terug die de band typeert.

Alles bij elkaar opgeteld heeft Any Given Day met 'My Longest Wat Home' zeker een release afgegeven die mijn aandacht heeft weten te trekken en ik kan dit album zeker aanraden aan fans van moderne metalcore.

<< vorige volgende >>