Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Paragon - The Dark Legacy

Paragon - The Dark Legacy

Label : Remedy Records | Archiveer onder

Release type: Full-length CD

Ferdi : Paragon draait nu al ruim een decennium mee en 'The Dark Legacy' is alweer hun vijfde cd. Wie hun vorige cd, het uitstekende 'The Law Of The Blade', heeft gehoord weet dat de band van wanten weet. Powermetal met een grote P.

Iron Savior-frontman Piet Sielck stond achter de knoppen en heeft wederom een flinke stempel op het geluid gedrukt. De cd klinkt bij vlagen klinisch, maar ook strak en machinaal - en dat hoeft niet negatief uit te pakken. Integendeel zelfs: Paragon's nieuweling klinkt door het militante gitaargeluid en de rollende drums juist als een race-eend met jeukpoeder in zijn kont: het klinkt hard, strak en - okay, laten we eerlijk zijn - best vermakelijk. Duitse metal in de stijl van GraveDigger en Iron Savior.

Mijn enige bezwaar is dat de cd een duidelijke spanningsboog mist. De uitvoering laat niets te wensen over, en ook de zang is prima. Maar de continuïteit van nummer tot nummer ontbreekt. De cd vaak luisteren wil helpen, maar kan een ding niet maskeren: dat 'The Dark Legacy' wellicht best lekker klinkt maar ook weer geen klassieker is.

<< vorige volgende >>