Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Goat Horn - Storming The Gates

Goat Horn - Storming The Gates

Label : | Archiveer onder

Release type: Full-length CD

Ferdi : In de eindeloze maandelijkse stroom cd-releases is doorgaans weinig verassing te ontdekken. De grotere bands op grote labels leveren doorgaans kwalitatief goede albums af, kleine labels en obscure bands leveren meestal saaie cd's af. Grootste boosdoeners zijn meestal slechte opnames, slordige uitvoering of fantasieloos spel. Heel af en toe zit er tussen die onbekendere bands een groep die daadwerkelijk wat te bieden heeft. Goat Horn is zo'n band.

De Canadese metalband heeft met Storming The Gates namelijk een top-cd gemaakt. De band, in klassieke triovorm inclusief zanger/bassist, mixt Pries, Saint Vitus, Venom en Celtic Frost met elkaar en weet dat tot een bijzonder eindproduct te maken. Wat de cd zo sterk maakt is dat elk nummer gewoon klopt. De nummers beuken, hebben een sterke opbouw en weten te boeien. Van de negen nummers klinken er geen twee hetzelfde. De mix van invloeden zorgt voor een boeiend eindresultaat. De productie is bovendien lekker vet. Opgenomen op analoge apparatuur, waardoor je zo'n lekker lomp en authentiek geluid krijgt,

De oprechtheid straalt van de cd af: dit zijn muzikanten die al jarenlang in de metal zitten en het niet doen voor het geld of de roem, maar om gewoon uitstekende muziek te maken. Goat Horn is meer 'true metal' dan al die honderden Italiaanse Manowarklonen bij elkaar.

<< vorige volgende >>