Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Serpentia - Dark Fields Of Pain

Serpentia - Dark Fields Of Pain

Label : Metal Mind Productions | Archiveer onder

Release type: Full-length CD

Michiel B. : Het Poolse Serpentia debuteerde 3 jaar geleden met het mini-album "..And The Angels Descended To Earth”. Met dit schijfje ben ik helaas niet bekend maar als ik de (korte) biografie zo doorlees, heb ik niet het idee dat men middels het laatste kleinood nu zoveel van haar oorspronkelijke stijl is afgeweken.

De associatie Polen en death metal zal bij de meesten de namen Vader en Decapitated oproepen maar Serpentia haalt de muzikale mosterd vooral in Zweden. De muziek van Serpentia valt denk ik het beste te omschrijven als een samensmelting van Dismember en In Flames maar dan een tempo lager met een diepe grunt en screams a la Peter Tätgren. Wat je dan krijgt is lekkere logge edoch melodieuze death metal die prima te verteren is. Ook bedient de band zich van een aantal leuke muzikale (akoestische) uitstapjes en tekstsamples die prima in het geheel passen.

Als laatste regel meldt de biografie dat men optredens gaat doen om deze schijf te promoten. Daar mag van mij best een mini-tour in Nederland bij horen. Met onze eigen Solarisis, Judgement Day en Aura erbij zou dit volgens mij wel garant staan voor een zeer onderhoudende avond..

<< vorige volgende >>