Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Tengger Cavalry - Ancient Call

Tengger Cavalry - Ancient Call

Label : Metal Hell Records | Archiveer onder different metal

Release type: Full-length CD

Sicktus : Wat heb ik nu weer aan m'n yak hangen? Tengger Cavalry is een Chinese pagan/folk/black/heavy band die zich thematisch sterk heeft laten inspireren door de Mongoolse cultuur. Ook muzikaal grijpt de band terug naar de Mongoolse en Chinese folk muziek en Mongoolse shamanistische rituelen. Waar Tengger Cavalry op hun debuutplaat 'Blood Sacrifice Shaman' in 2010 nog een eenmansproject van oprichter en bandleider Nature Zhang was, is de band inmiddels vier albums en vijf bandleden rijker. Naast traditioneel metal instrumentarium gebruikt men ook instrumenten als de dombra (een soort luit), de morin khuur (een strijkinstrument met twee snaren, één van hengsten- en één van merriehaar) en diverse percussie. De zang varieert van rauwe screams, tot cleane (samen)zang en keelzang.

Rode draad op 'Ancient Call' is een galopperend, hypnotiserend ritme dat de plaat almaar voortdrijft en dat de plaat voorziet van een sterk heavy metal fundament. Daaroverheen dansen black, pagan en Mongoolse stijlinvloeden een wilde dans die afwisselend fascineert, pakt en hypnotiseert. De melodielijnen die tussen het epische geweld doorweven, de rijke details, het gebruikte instrumentarium, de sterke composities, de tempowisselingen, de soms staccato en opzwepende zanglijnen, de drive en passie die van de plaat spatten. Wow. Colour me impressed!

(Voor wie meer wil weten over het gebruikte instrumentarium, hier de links naar Wikipedia artikelen over de dombra en de morin khuur.)

<< vorige volgende >>