Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Basilisk - End Of Catastrophe

Basilisk - End Of Catastrophe

Label : Weird Truth Productions | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Pim B. : Basilisk is een Japanse band die in 1997 ontstond. Twee leden van het opgeheven Monarchie Infernale besloten destijds een nieuwe band op te richten. Van die twee leden zit er nu nog een in de huidige bezetting. In 1999 werd een demo opgenomen. We hebben dan ook vrij lang moeten wachten op het eerste album van Basilisk. We kunnen dus spreken van een nieuwe band met ervaren leden.
De muziek van Basilisk is een mengeling van death en black metal waarin verder ook elementen van thrash metal te bespeuren zijn. Dit levert een gevarieerd album op dat in de basis vrij rechttoe rechtaan is. Toch bevat het album ook de nodige progressieve elementen. De gitaar- en baspartijen vliegen alle kanten op, zonder daadwerkelijk uit de bocht te vliegen. Dit kan wel een breekpunt zijn voor sommige liefhebbers. Mij overtuigt het niet geheel. Ik mis de structuur. Het is uiteraard een kwestie van smaak want ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die hier wel erg blij van worden.
Liefhebbers van acts als Absu, Sadus of Atheist moeten dit maar eens beluisteren. Overigens hebben alle songs Engelstalige titels maar de teksten zijn in het Japans. Maakt verder weinig uit, je verstaat het toch niet.

<< vorige volgende >>