Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Australasia - Vertebra

Australasia - Vertebra

Label : Immortal Frost Productions | Archiveer onder different metal

Release type: Full-length CD

Vera : Net zoals velen plots het licht gezien hebben in het produceren van old school vintage rock, werpt een ander segment van de muzikanten zich op instrumentale postrock. Australasia is geen component van beide continenten, noch een doorslagje van Pelican. Zij komen uit het zonnige Italië. Gian Spalluto zwaait de plak, met bijstand van Giuseppe Argentiero en wat esoterische zang van Mina Carlucci, beperkt tot een drietal songs. Eerder kon je al bevindingen lezen over voorganger ’Sin4tr4’ van collega Jasper.

Nog steeds grossiert dit gezelschap in korte songs met bedachtzame passages, af en toe een uitbarsting met riffs en wat ambient invloeden. ‘Aorta’ is wat dat betreft al een mooi voorbeeld: lillende gitaren, drums vallen in en een uitbarsting volgt. Erg voorspelbaar, maar mooi gedaan. Het creëert een weids gevoel waar de esoterische vrouwenzang nog toe bij draagt. Het blijft allemaal erg melodieus in dit stramien freewheelen, tot we plots met moderne new wave/ambient klanken omringd worden in ‘Aura’. Van sfeervol naar triphop met woordeloze vrouwenzang.

Vogels hebben een belangrijke functie in het Australasia universum. Ze prijken op de cover, je vindt ze in de lay-out van de binnenpagina’s en ze zwermen in talrijke hoeveelheden in de – overigens mooie – videoclip voor ‘Antenna’ waarbij een komeet desastreus inslaat op onze planeet, maar uiteindelijk nieuw leven laat ontstaan. Positief! Verder wordt het wel een klein beetje eentonig. Kalme gitaarklanken, een geprogrammeerd rifforama en soms nog esoterische vrouwenzang. Misschien is dit leuk om je barbecue van soundscapes te voorzien na een exotische reis, maar het voelt soms ook wel aan alsof ik in new age therapie gegaan ben. Ook wel aan te wenden als slaapmutsje bijgevolg. Sommigen zullen dit heel mooi vinden, anderen ronduit saai. Eerder achtergrondmuziek.

<< vorige volgende >>