Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Mick Wall - Run To The Hills - Iron Maiden

Mick Wall - Run To The Hills - Iron Maiden

Label : | Archiveer onder

Release type: Book

Carl : "The Prisoner" was een van de eerste heavy metal-songs die ik ooit gehoord had en het liet een diepe indruk achter. Uiteraard was mijn eerste metal-plaat "The Number Of The Beast". Ik ben een zeer fanatieke Maiden-fan geweest en bezat een immense collectie plaatwerk. Van Japanse persingen tot picture discs. Echter niets duurt eeuwig en alles is vergankelijk. Mijn interesse in de band eindigde rond het album "Fear Of The Dark". Ik heb alles verkocht en mijn horizon verbreedt.

Nu, ongeveer tien jaar later, heb ik de biografie van Iron Maiden gelezen. Tijdens dit proces gingen mijn gedachten vaak terug naar de tijd dat ik Maiden de beste band van de wereld vond. Ze stralen nog altijd die no-nonsense attitude uit, wat me nog steeds aanspreekt. Hun muziek is nog immer trouw aan die dubieuze metalstroming genaamd The New Wave Of British Heavy Metal. Ze zijn ver gekomen en ik denk niet dat de huidige fans weten wat NWOBHM betekent. Maar dat maakt niets uit, want dat kunnen ze in de biografie lezen. Iron Maiden spreekt nog steeds tot de verbeelding van hun publiek. Waldrock was niet zo maar uitverkocht, daar zorgde Maiden voor!

Deze biografie is een zeer diepgaande geschiedenis omtrent alles en iedereen die ooit verbonden is geweest met Iron Maiden. Het illustreert elk aspect van de carriëre van Iron Maiden, inclusief uiteraard alle personen die ooit deel van de Maiden line-up hebben uitgemaakt. Het verhaal leest niet gemakkelijk, heeft weinig spanning, zeer weinig plot en ontwikkeling. Maar wat verwacht je van een biografie? Het gekke is dat Maiden nog steeds bestaat en keihard aan zijn carrierre werkt. Betekent dit dat er ieder jaar een nieuwe editie uitkomt met de ontwikkelingen van het afgelopen jaar? Eigenlijk is het onzinnig om een biografie over een bestaande band of levende persoon te schrijven. Maar het boek is er nu eenmaal, dus laten we het maar bespreken.

Het interessantste gedeelte vond ik het begin. Een groep jonge metal-fans die een band vormen, zonder zich te realiseren dat ze ooit wereldberoemd zullen worden. De ontwikkeling van het spelen in bars tot muziekhallen, van totale armoede tot investeren in je eigen band. Het is een successtory en wie leest dat niet graag? Wat me nogal stoorde was de uitgebreide levensbeschrijving van ieder bandlid. Zulke details zijn niet bevorderlijk voor het verhaal en houden het enkel op. Wat ik miste was het soort 'wist je dat' verhaaltjes. Het tourboek van Seventh Tour was gevuld met dit soort verhaaltjes en ik had verwacht dat deze uitgebreider terug zouden komen in deze biografie. "Run To The Hills” geeft echter zeer interessante details in een aantal van de meer verwarrende ontwikkelingen in de carrierre van Iron Maiden. Door beide partijen aan het woord te laten, illustreert Mick Wall een breder beeld dan bijvoorbeeld bij 'splits' in de pers het geval is. Zoals ik al zei, het is een diepgaand verhaal rond alles en iedereen die ooit verbonden was of is met Iron Maiden. Het verhaal geeft een juiste weergave van de evolutie van Iron Maiden. Van schooljochies tot professionals. Dit is een must voor iedere Maiden fan.


  Geen score

Deel deze review met je vrienden

<< vorige volgende >>