Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Winterlong - The Second Coming

Winterlong - The Second Coming

Label : Lion Music | Archiveer onder

Release type: Full-length CD

Ferdi : Twee jaar geleden was Winterlong, toen debutant met de cd Valley Of The Lost, nog een beloftvolle, jonge band. Inmiddels is de band toe aan de tweede cd, en nog steeds is het een band waarvan je zegt: 'dat kan nog wel eens wat worden in de toekomst'.

Probleem is alleen: ik had graag gezien dat de toekomst nu al was. Op de tweede cd gaat de band verder waar de eerste cd ophield: progressieve powermetal, met een hoop 'net niet' gehalte. Een klassieker van de grootte als de eerste twee Sonata Arctica-cd's is dit niet geworden, alhoewel ik daar toch wel stiekem op had gehoopt.

Neemt niet weg dat de progressieve powermetal van dit combo goed te pruimen is. Thorbjorn Englund is een kundige gitarist die niet alleen met puike toonladders kan strooien maar ook in staat is om rust aan te brengen in zijn composities. De productie van de cd is verder erg droog. Juist hierdoor komt zijn spel, en de zang van Michael Holm, goed uit de verf. Toch had het van mij wel wat vetter gemogen.

Ik blijf een zwak hebben voor Winterlong, al was dat maar omdat ik weet dat bandleider Englund het in zich heeft om op termijn met cd's te komen die zich kunnen meten met het beste werk van Stratovarius. Zo ver is het nu nog niet. Maar alhoewel het echte muzikale vuurwerk achterwege blijft, is 'The Second Coming' toch een aangename cd om te luisteren, met name voor de liefhebbers van het vliegensvlugge gitaarwerk. Daarom toch een ruime voldoende.

<< vorige volgende >>