Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Gaia Epicus - Satrap

Gaia Epicus - Satrap

Label : Sound Riot | Archiveer onder

Release type: Full-length CD

Ferdi : Aan welke eisen moet een goede bandnaam voldoen? Met die vraag heeft deze groep meerdere jaren rondgelopen. In een jaar tijd wisselde naam maar liefst drie maal. Eerst was het Milennium, daarna Theater of Pain, toen Eternal Flame en nu Gaia Epicus. Laten we hopen dat het hier bij blijft.

Gamma Ray, en dan met name het 'Somewhere Out In Space'-album, heeft een flinke stempel op het geluid gedrukt. De muziek is traditionele powermetal met een futuristisch tintje. Een duidelijk karbonnetje van Kai Hansen en de zijnen dus. Ach… er zijn ergere bands om van te jatten.

Met een pot bier erbij en een zak chips op schoot is 'Satrap' best een leuke cd. De muziek is onderhoudend, en de gelijkenissen met Gamma Ray zorgen ervoor dat de muziek meteen vertrouwd klinkt. De absolute wereldtop ligt niet binnen het handbereik voor deze Noren, maar of we daar rouwig om moeten zijn?

De huidige powermetal-scene is al overspoeld met bandjes, waarvan de een wat beter is dan de ander. En hier heb je er nog een. De band ontstijgt de middenmaat, maar spectaculair is het niet.

<< vorige volgende >>