Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Coronatus - Recreatio Carminis

Coronatus - Recreatio Carminis

Label : Massacre | Archiveer onder gothic metal

Release type: Full-length CD

Vera : Prompt elke twee jaar kunnen we uitkijken naar nieuw werk van Coronatus, de symfonische gothic metal band uit Stuttgart met twee zangeressen, onder leiding van drummer Mats Kurth. Men heeft nu zelfs drie zangeressen, want men kondigt ook de terugkeer van de oorspronkelijke sopraan Carmen R. Lorch aan die in 2009 na de release van ’Fabula Magna’ een poosje van het toneel verdween om zich aan haar gezin te wijden. ‘Recreatio Carminis’ als nieuwe en vijfde studioalbum is een logische opvolger van ’Terra Incognita’.

We horen vlotte gothic metal met een krachtige ritmesectie, hier en daar wat extra gitaar- en vioolwerk en natuurlijk de typische feeërieke vrouwenzang: Ada Flechtner als sopraan en Mareike Makosch als verhalende rockzangeres. Bovendien is elke song verrijkt met symfonische arrangementen, wat het geheel een bombastisch tintje geeft. De band houdt vast aan bepaalde vertrouwde technieken. Ook nu werd het album opgenomen in Studio E, terwijl Markus Stock (The Vision Bleak, Empyrium) eveneens instond voor de mix en mastering. Geluidstechnisch is alles dus pico bello. Voor het artwork tekende wederom Lukasz Jaszak. Na de volledig klassieke ‘Ouvertüre’ barst men los in stevige rock tijdens ‘Towards Horizon’. De zangeressen krijgen nog versterking van imposante koren en een vurige gitaarsolo krijgen we als toetje. Violen treden geregeld even op het voorplan, zo ook in ‘In Meinem Reich’ en ‘The Monk’. Coronatus wisselt de Engelse en de Duitse taal af in de songs en komt vooral op topsnelheid tijdens het jachtige ‘The Monk’, het tot dansen aanzettende ‘So Tanzt!’ en het rockende ‘Winterrosen’. De plechtige sopraanzang komt goed tot uiting in het ietwat langere ‘Der Gesandte’.

Wanneer je houd van vlotte gothic rock met symfonisch laagje en prima vrouwelijke zang, dan is ‘Recreatio Carminis’ weer zondermeer een degelijk album. Op het gelimiteerde digipak vind je twee bonustracks, nummers uit het vorige album, maar nu gezongen door Carmen. De single ‘Fernes Land’ blijft prima, maar ‘Sie Stehen Am Weg’ blijven we een middelmatig nummer vinden.

<< vorige volgende >>