Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Castleumbra - Cthulu Wgah'nagl Fntagn

Castleumbra - Cthulu Wgah'nagl Fntagn

Label : Nuclear Winter Records | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Re-release

Sicktus : Castleumbra is een Mexicaans project van Antimo Buonnano, bekend van Hacavitz en (ex) Disgorge, samen met drummer Alejandro Franco. De heren hebben tot nu toe één EP uitgebracht. De oorspronkelijke uitgave van 'Cthulu Wgah'nagl Fntagn' (coole titel!) kwam eind 2012 uit op CD, kende begin 2013 al een re-release (op CD) en komt nu via Nuclear Winter Records voor het eerst op vinyl uit.

De plaat bestaat uit vijf tracks, waaronder een intro en een duister 'spoken word / incantation' intermezzo. De missie van Castleumbra is het mixen van extreme oldschool underground death metal met demonische sferen en teksten, gebaseerd op de Cthulhu mythen van H.P. Lovecraft.
Met name de tracks 'Namtaar Kingu' en 'Realm Of Utumno' hebben een flinke oldschool Carcass vibe. En dan bedoel ik 'Reek Of Putrefaction' met een vleug 'Symphonies Of Sickness' oldschool. Behalve dikgesmeerde Carcass invloeden, strooien de heren er nog een flinke laag Zweedse (oude Dismember) en Finse (denk aan Demigod's debuut 'Slumber Of Sullen Eyes', maar dan smeriger). Die laatste twee overigens alleen muzikaal, want de vocalen op 'Cthulu Wgah'nagl Fntagn' zijn een combinatie tussen 'Reek Of Putrefaction' en een doorgesnoven demon die met het verkeerde been uit bed is gestapt en in zichzelf 'grompelend' op een Falling Down achtige stadswandeling gaat. Zeer lekker plaatje dus!


  Geen score

Deel deze review met je vrienden

Meer informatie

<< vorige volgende >>