Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Blind Guardian - Live

Blind Guardian - Live

Label : Virgin Records | Archiveer onder

Release type: Full-length CD

Ferdi : Het laatste live-album van Blind Guardian - Tokyo Tales - stamt alweer uit 1993. In die tijd zijn er vier langspelers en talloze bootlegs uitgekomen. De hoogste tijd voor een nieuwe live-plaat, moeten de Barden uit Krefield gedacht hebben.

Het toepasselijk getitelde 'Live' is werkelijk alles wat je van een live-album mag verwachten: een geniale setlist, prachtige vertolkingen van klassieke nummers en een geweldige sfeer. Eigenlijk hadden we ook allemaal kunnen weten, dat de vier perfectionisten geen genoegen zouden nemen met half werk.

Het oog voor detail waarmee de nummers zijn uitgekozen, is ontzagwekkend. Door de jaren heen heb ik een behoorlijk aantal bootlegs van deze band verzameld, en zelden hoorde ik zo'n mooie verzameling perfect uitgevoerde nummers. Ik heb het idee dat er aan de achtergrondzang het een en ander is gesleuteld, maar al met al klinkt de cd erg oprecht. Het geluid is daarbij super.

Zwakke punter? Die zijn - op een iets te lang applaus voor en na het nummer Imagions, en op een te zacht ingemixte leadgitaar tijdens Time Stands Still - niet te vinden.

De genialiteit van de muziek van deze teutoonse titanen grenst namelijk aan het geniale, en zelden heb ik zo'n perfect uitgevoerd live-documentatie gehoord. Blind Guardian's 'Live'-cd behoort tot een van de allerbeste liveplaten ooit, en is met platen als 'Live After Death', 'Another Lesson In Violence', 'Unleashed In The East' en 'Decade Of Agression' in een opmerkelijk aangenaam gezelschap.

<< vorige volgende >>