Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Aethernaeum - Wanderungen Durch Den Daemmerwald

Aethernaeum - Wanderungen Durch Den Daemmerwald

Label : Einheit Produktionen | Archiveer onder black metal

Release type: Full-length CD

Vera : Dit is het debuut van de maand!!! Alexander Paul Blake, een Berliner, heeft weliswaar vorig jaar een album 'Die Rückkehr Ins Goldene Zeitalter' uitgebracht, maar nu heeft hij een volledige band rond zich verzameld die zijn live debuut tegemoet gaat op Wave Gotik Treffen dit jaar. Dat gaat gepaard met het debuut van Aethernaeum: 'Wanderungen Durch Den Saemmerwald'. Naast Alexander (zang, gitaar, bas, toetsen) bestaat de band uit twee gitaristen, een cellist en een drummer. Het debuut is een meeslepend staaltje post black metal dat fans van Agalloch, Wolves In The Throne Room, Empyrium, In The Woods en huidige Burzum zal behagen.

Het album wordt op de markt gebracht met een 72-pagina's tellend boekje/artwork dat meteen doet denken aan Prophecy Productions uitgaven. We kunnen Aethernaeum dan ook beschouwen als één van die dieper gravende black metal bands waar sfeer voorop staat en de ruwe basis verfraaid wordt door gefluister, atmosferische passages, akoestische interludia en een verregaand respect voor de natuur en mythisch, folkloristisch erfgoed. De composities op dit debuut zijn lang, gaande van zes tot twaalf minuten, maar ze nemen ons mee op een boeiend muzikaal hoorspel waarbij momenten van breekbare, geheimzinnige passages naadloos overgaan in het verschroeiende black metal territorium.

Neem nu 'Auf Den Nebelfeldern': het hapt al meteen twaalf minuten van je tijd op aarde weg, maar weet zich door zijn gedistingeerde dans tussen ingetogen passages (zwevende synths, cleane, plechtige mannenzang, fluisterend met akoestische gitaar) en meedogenloos zwartgeblakerde furie volledig over te leveren aan deze exquise luisterervaring. Daarbij is een slepend, eerder traag ritme prominent, enkel aan flarden gescheurd door goed geproportioneerde black metal acceleraties. 'Waldaura' mag dan de kaart van wat meer furie trekken, ook hier daalt men geregeld af naar de onheilspellende grotten der menselijke geest, mits atmosferische stukken en de kale eenzaamheid van klassieke piano. Drie instrumentale intermezzo's hanteren een introspectief moment om te bezinnen, soms met cello, andermaal met akoestische gitaren. Die cello duikt ook op in langere composities, zoals 'Das Heugelvolk' waar donkere mannenstemmen en gedecideerde riffs de atmosferische passages omarmen. Het folkloristische erfgoed van de muzikale heremiet wordt op voortreffelijke wijze gebracht op 'Wanderungen Durch Den Daemmenwald', waardoor we deze muzikale ervaringen zonder moeite kunnen koppelen aan hoger spiritueel goed. Dit album is een kunstzinnig hoogtepunt dat fans van atmosferische black metal in verrukking zal brengen! Let op mijn woorden…

<< vorige volgende >>