Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Tormented - Death Awaits

Tormented - Death Awaits

Label : Listenable | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Sicktus : Het Zweedse Tormented begon in 2008 aan een missie. Een missie om vuige ouweschool death metal te maken zoals ze die zelf graag wilden horen. Na debuut 'Rotten Death' (2009, re-release op Listenable Records in 2011) kwamen op War Anthem Records nog een split 10” met Bombs Of Hades en een EP ('Graveyard Lust', 2012) uit en nu dus de tweede langspeler sinds de oprichting, te weten 'Death Awaits'.

Negen tracks en 40 minuten aan ronkende ouweschool death metal met de voeten stevig tot de swingende knieën in de zompige Zweedse oergrond geplant is wat de pot schaft. Niet gek overigens, als je weet dat de band voor een deel bestaat uit (ex-)leden van bands als Edge Of Sanity, Infestdead, Zombified en vooral het überlompe Facebreaker (brulboei Roberth Karlsson van Facebreaker mishandelt de bas in Tormented). De mannen zijn tijdens het schrijfproces op tour geweest met Black Breath en als je erg je best doet om dat er in te horen, vind je ongetwijfeld wel een vleug terug, maar de '200% van uw dagelijkse aanbevolen portie crunch' had Tormented al van zichzelf. Laten we zeggen dat het er in elk geval niet bepaald minder op is geworden! Ik hou het qua invloeden toch vooral bij Dismember en oude én nieuwe Entombed, met wat Motörhead en Venom voor de extra rammelrock en attitude punten. Zeker niets nieuws onder de zon dus, maar ik beoordeel m'n OSDM doorgaans ook liever op of het geheel overkomt: of het zaagt, gromt, ronkt, bonkt, stampt, rost en beukt en daarbij liefst ook nog een beetje gevarieerd en pakkend is. De simpelste lakmoesproef is dan ook of een plaat een grijns op m'n bakkes tovert en Tormented slaagt daar met verve in. Wat meer variatie had hier en daar misschien geen kwaad gekund, met name de bijna zeven minuten van 'To Spill Her Blood' hadden wel compacter gemogen, aan de andere kant compenseert de mate waarin men van dik hout planken zaagt dit wat mij betreft voldoende.

Of de missie van de mannen wat hen betreft geslaagd is en ze er ook zelf graag naar luisteren weet ik niet, maar ik ga dit plaatje in elk geval nog wel wat vaker opzetten!

<< vorige volgende >>