Listen live to Radio Arrow Classic Rock
The Lidocaine - On The Road To Miero

The Lidocaine - On The Road To Miero

Label : Inverse Records | Archiveer onder different metal

Release type: Full-length CD

Dani�l : Op het eerste gezicht werd ik al helemaal blij van de albumhoes die door mijn brievenbus viel. The Lidocaine heeft absoluut geen moeite gespaard met deze kunstzinnige cover die nog het meest wegheeft van een artistieke en archaïsche wandschildering. 'On The Road To Miero' staat vol met eigentijdse teksten die al onze problemen naar boven halen in deze tijd. Inverse Records geeft zelf al aan dat “When life kicks you in the groins, On The Road To MIERO will not make it any easier for you. When you need comfort and support, just do not turn to The Lidocaine for any. BUT, if sun is shining and the ever smiling cashier girl just pisses you off, THEN put this CD in to your player. How wonderful to yet again observe, just how much of a better place the world is again with its grim and gloom. […]” Spreekt toch van wat ruige rock muziek die we hier mogen verwachten.

De lijst begint met 'Life Is Beautiful', een nummer dat mij erg goed beviel. Goed instrumentarium en een soort 'chants' die mij wel lagen. Scheurende gitaren en een mooie kwaliteit drums. De eerder genoemde 'chants' lijken wel vrolijk, zingend “Life is beautiful!” maar het sarcasme is groot, want de tekst praat over de vervuilde media, “Turn on your TV, but watch it no more. Screen is filled with news of abuse and whores”. Een mooi contrast. Ook in de muziek, want opeens ontstaat een break met een riff gevuld met schreeuwende vocalen, mooi initiatief! Hetzelfde geldt voor 'Bring Back The Pain'. Ik had gewild dat de CD ook zo goed verder ging. Ik ben dan ook erg tevreden met de muzikale kwaliteiten van de band, alleen wat eerst wel passende 'chants' waren, bleken uit te lopen in verschrikkelijk vals gezang dat uit de toon viel bij het goede muziekspel. Ik liep ook tegen een hoop dode punten aan waarin de zang gewoon erg saai werd.

Ondanks dat ik de band heel vernieuwend vind met een speciale sound en die mooie albumhoes, kan ik niet anders concluderen in een grote dikke Jammer, want dat is het zeker. De 'chants' gescheiden houden van 'echt' zuiver gezang, zou helpen. Het zou wel de band in een bepaalde muzikale richting duwen. Het gezang van de twee zangers en achtergrondzanger samen in die 'chants' klinken zeker niet verkeerd.

<< vorige volgende >>