Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Stratovarius - Nemesis

Stratovarius - Nemesis

Label : earMUSIC | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Full-length CD

Patrick : 'Nemesis' is de titel van het nieuwste album van Stratovarius. Een maand geleden bracht de band als voorproefje de EP 'Unbreakable' uit en het titelnummer smaakte naar meer. Maar een zwaluw maakt nog geen zomer… of toch wel?

'Nemesis' staat vol met de klassieke kenmerken van Stratovarius: intense power metal met veel ruimte voor melodie, goed gecomponeerde, pakkende songs, virtuoze solo's en symfonische elementen zoals de toevoeging van het toetsenbord. Ondanks al deze typische karakteristieken pakt het geluid op 'Nemesis' iets donkerder en moderner uit, echter zonder dat het Stratovarius geluid ook maar een moment wordt losgelaten. Kotipelto klinkt iets kleurrijker dan voorheen en weet daardoor nog meer te boeien. Het resulteert in fraaie tracks als het pakkende 'Unbreakable', het rappe 'Stand My Ground', het boeiende, ietwat sinistere 'Halcyon Days' of de gedreven titeltrack 'Nemesis'. Ik had het niet erg gevonden als de verplichte ballad ('If The Story Is Over', een track mede tot stand gekomen door samenwerking tussen Timo Kotipelto en Jani Liimitainen) was overgeslagen, maar er zullen er genoeg zijn die de track graag horen.

'Nemesis' bevat alle elementen waar de fans van Stratovarius op hopen en kent tegelijkertijd ook wat kleine elementen die het album net even anders, misschien wel gedrevener dan ooit, laten klinken. Het sterkste Stratovarius album sinds jaren? Dat zou zomaar eens kunnen!

<< vorige volgende >>