Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Murder Construct - Results

Murder Construct - Results

Label : Relapse | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Richard G. : Na de veelbelovende debuut EP eind 2010 volgt dan nu in 2012, eveneens via Relapse, de langverwachte eerste full-length van death/grind supergroep Murder Construct. Het smakelijke recept van de EP is op 'Results' grotendeels onaangetast gebleven; hooguit hier en daar verfijnd. Het meest apetijtelijke aspect van 'Results' is ontegenzeggelijk de heerlijke directheid van het materiaal, dat je bij intensieve beluistering gewoon fysiek pijn doet.

Negen en een half nummer lang trommelt Danny Walker (Intronaut) de vellen van zijn drumstel op onmenselijke snelheden terwijl Leon del Muerte (ex-Exhumed) en Kevin Fetus (Fetus Eaters) de vellen van je lijf lijken te scheuren met hun vlijmscherpe riffs. En Travis Ryan (Cattle Decapitation) brult zowel zijn als jouw ballen uit je broek met zijn trademark keelverschroeiend schreeuwwerk. Pas halverwege het sluitstuk 'Resultados' gaat de voet van het pedaal en wordt er op sferische wijze een onheilspellende uitleiding gegeven van de storm die nog zo kort daarvoor een krap half uur lang door je woonkamer ziedde.

Of het nu brute death metal overgoten met ziedende grindcore is, of allesverzengende grindcore badend in een poel van brute death metal: hoe je het ook wendt of keert, als je van extreem houdt is Murder Construct een band waar je niet omheen kunt.

<< vorige volgende >>