Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Seventh Avenue - Between The Worlds

Seventh Avenue - Between The Worlds

Label : Massacre | Archiveer onder

Release type: Full-length CD

Ferdi : Het begin van deze cd stemt me in ieder geval hoopvol. Een melodieus swingend intro, waarbij de gitaren stevig en helder klinken. Bij het eerste nummer A Step Between The Worlds (speelduur: 7 minuut 18) gaat het echter al gelijk mis. Saaie zang en fantasieloos rollende bassdrums voeren bij Seventh Avenue duidelijk de boventoon, waardoor de gitaren uit de mix worden verdwongen. En dat is jammer, omdat er bij vlagen best lekkere instrumentale stukjes inzitten.

De koorknaap die Seventh Avenue van vocalen voorziet, doet een poging om te klinken als Peavy Wagner (Rage) en Hansi Kursch (Blind Guardian), maar gaat de fout in door te strak ondergoed aan te doen waardoor zijn stem twee octaven hoger klinkt dan bij de muziek past. Tel bij die erbarmelijke zang de slordige eindmix op, en je hebt een cd die slechts boeiend is voor liefhebbers van oeverloos gefriemel op het fretboard. En dan nog zijn er veel betere bands in het genre.

Het probleem met Seventh Avenue is namelijk dat de nummers te lang duren en dat een duidelijke lijn ontbreekt. De potentie is er zeker, maar de uitwerking laat te wensen over. De band doet het naar verluid erg goed in Duitsland en Japan. Ik raad de band dan ook zeker aan zich op die twee landen te blijven concentreren, want deze slappe hap zal in de rest van de wereld weinig aftrek vinden.

<< vorige volgende >>