Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Six Magics -  Falling Angels

Six Magics - Falling Angels

Label : Coroner Records | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Full-length CD

Melanie : Hoewel deze groep al lang meegaat, vele fans heeft, en zalen heeft klaargestoomd voor bands als Epica, Nightwish en Rhapsody of Fire, moet ik bekennen dat ik in de verste verte nog nooit van deze act heb gehoord…

De stijl van deze vijfkoppige band ligt tussen de power- en symfonische metal, met een grote epische kant. Niet episch als in; "we pakken onze zwaarden en middeleeuwse kostuums en gaan a la Hans Zimmer een kruistocht te lijf”, maar het gehalte Rhapsody of Fire, maar dan in mindere mate. Er is tussen de nummers onderling genoeg diversiteit om het interessant te maken, maar het lukt ze niet me te pakken. Er zit zat tempo in, de instrumenten zijn lekker, de vocalen zijn tof genoeg om naar te luisteren, en toch mist er iets. Misschien is het omdat dit niet helemaal mijn ding is, maar daar kan je het ook niet meer aan wijten. Als het goed is, luister ik het wel. Misschien is het omdat het niets unieks heeft, en nergens echt in uitsteekt.

Inmiddels is dit al de zesde plaat van de Chileense metalband, en waren de verwachtingen hoog. De reviews van de vorige platen scoorden torenhoog, maar raakten nooit het hoogtepunt. Ik vrees dat ze wederom weer geen hoogtepunt gehaald hebben, en de verwachtingen weer opschuiven naar een eventueel volgend album. Ook ligt er een live DVD in de planning, dus voor de fans genoeg materiaal om naar uit te kijken, maar ik laat het graag hierbij.

<< vorige volgende >>