Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Grave Digger - Rheingold

Grave Digger - Rheingold

Label : Nuclear Blast | Archiveer onder

Release type: Full-length CD

Ferdi : Een nieuw Grave Digger album verwelkom je als een oude vriend die je al jaren niet meer hebt gezien. Hij is geen spat veranderd sinds de laatste keer dat je elkaar zag, en juist daarom is de vriendschap zo sterk. Zo sterk, dat er geen vrouw, baan of het langzame verstrijken van de tijd de vriendschapsband kan doen slijten.

Op Rheingold trekt de grafdelver er weer ouderwets alle register open met herkenbaar beukende powermetal. De kracht van de band zit hem nog altijd in de eenvoud: de nummers vergen maar enkele luisterbeurten om op volle sterkte meegebruld te worden. Achter deze op het oog simpele cd steekt een conceptverhaal over de heldenepos Rheingold, geïnspireerd door Richard Wagner's klassieke stuk The Ring Of The Nibelungs.

Door het epische karakter van het verhaal is ook de muziek heldhaftiger gaan klinken dan op de vorige cd, met meer ruimte voor slepende passages, fraaie koorzang en toetsen. Erg fraai hoe diezelfde band die ons een paar jaar meenam op een muzikale reis door schotland (op de cd Tunes Of War) nu met hetzelfde gemak de noordse mythologische verhalen in muziek vertaalt. Het resultaat is een prachtige, authentieke heavy metal cd. De echte muzikale vernieuwing mag dan ver te zoeken zijn, maar de cd klinkt te goed om daar een punt van te maken. Kopen!

<< vorige volgende >>