Listen live to Radio Arrow Classic Rock
The Chant - A Healing Place

The Chant - A Healing Place

Label : Lifeforce Records | Archiveer onder alternative / pop

Release type: Full-length CD

Richard G. : The Chant is een band die een enorme groep melancholische muziekliefhebbers aan moet kunnen spreken. Zonder specifiek op een van de volgende bands te lijken, vertoont de muziek op hun Life Force debuut album 'A Healing Place' raakvlakken met late Katatonia, Anathema ten tijde van 'A Fine Day To Exit' en de zachtere nummers van Cult Of Luna. Het materiaal sleept zich voort langs troosteloze mid-tempo's en sombere gitaartokkels terwijl Ilpo Paasela met zijn melancholische stem de trieste toon zet.

De nummers klokken niet bijzonder lang (tussen de vier en acht minuten), maar voelen vaak stukken langer. De voornaamste reden is dat The Chant niet veel schakelt in hun nummers. Niet in tempo, niet in sfeer en niet in vocale intensiteit. Het gevoel bekruipt me te vaak dat de muziek wat anoniem voortkabbelt. Gestaag wordt er naar climaxen opgebouwd, doch vaak is de uitstel net te lang en wanneer die climax er dan is, wordt ie in mijn ervaring te lang uitgetrokken. Wanneer The Chant deze euvels kan verhelpen, dan hebben we met zeker met een nieuwe topper in het genre te maken.

Ik heb 'Ghostlines' veel luisterbeurten gegund, voornamelijk omdat ik weet dat het geluid precies op het sonische kruispunt ligt van mijn doomy/melancholische lievelingsbands. Vooralsnog wil het bij mij helaas niet klikken, maar ik kan me voorstellen dat dit voor u absoluut anders kan uitpakken. U wordt dan ook zeker aangeraden om deze Finnen toch vooral eerst een kans te geven.

<< vorige volgende >>