Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Over Your Threshold - Facticity

Over Your Threshold - Facticity

Label : Metal Blade | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Richard G. : Dat Duitsland een poel van talent is voor technische death metal mag inmiddels algemeen bekend zijn. Het internationale aanzien en respect dat toppers als Necrophagist en Obscura ten deel valt lijkt inspirerend te werken op de underground. Het volgende talent waarmee we kennis mogen maken is Over Your Threshold uit München, dat via Metal Blade hun debuutplaat 'Facticity' uit te brengen.

Het is indrukwekkend wat de vijf heren laten horen op dit zeer volwassen album. Het beste van, pak hem beet, vijfentwintig jaar death metal komt voorbij in negen zeer sterke composities. In een nummer als 'Contextual' spelen ze met de jazzy gevoeligheid die Cynic's tijdloze 'Focus' album karakteriseert, terwijl 'Desolation Row' zo maar prima had gepast op Death's 'Symbolic'. In de tussentijd barst het van de klassieke, pakkende heavy metal solo's die uitnodigen tot live mee bleren. 'Facticity' is eigenlijk net als 'Cosmogenesis' van Obscura één grote ode aan de intelligente death metal, maar dan met een hogere dosis straight forward death metal stukken waar het niet specifiek om techniek, of hypersnelheid gaat, maar enkel en alleen over het schudden van je hoofd op een beukend mid tempo. Het enige detail dat zorgt voor een klein deukje in de degelijkheid is de wat storende mix van de bekkens en cymbalen die tegelijkertijd schel als gedempt klinken in de harde, snelle stukken.

Laat je niet afschrikken door de vele referenties naar andere groepen hierboven. Hoewel het technische death metal wiel niet opnieuw wordt uitgevonden door Over Your Threshold heeft men een eigen compositionele stijl te pakken en vormt men een waardevolle toevoeging op het tech metal canon.

<< vorige volgende >>