Listen live to Radio Arrow Classic Rock
AC/DC - High Voltage

AC/DC - High Voltage

Label : Sony Music Entertainment | Archiveer onder

Release type: Full-length CD

Horst : Slecht nieuws voor de AC/DC fans die hun complete verzameling LP's in de afgelopen jaren hebben aangevuld met de CD uitvoeringen van diezelfde schijven. Een aantal van deze platen worden namelijk momenteel opnieuw uitgebracht: "Back In Black”, "Highway To Hell”, "Dirty Deeds Done Dirt Cheap”, "High Voltage” en "Live” (deze laatste zelfs in twee versies). Uiteraard is de boel re-mastered, gaan de schijven gepaard met dikke booklets gevuld met nimmer gepubliceerde foto's, liner-notes en al dies meer zij, en als extraatje kan je via deze CD's op een afgesloten gedeelte van de AC/DC site komen, waar nog meer clips, pics en video's op jou zitten te wachten.

Maar stel je nou eens voor dat je daar dus niet op zit te wachten. Dat je in het geheel niet geinteresseerd bent in allerlei extra troep die je hooguit één keer zal gaan bekijken. Dat het jou alleen maar om de muziek gaat en meer niet? Is het dan een goed plan om deze re-releases aan te schaffen?

Daar kan ik kort over zijn. Ik heb de normale versie van 'High Voltage' eens vergeleken met deze re-master en ben tot de conclusie gekomen dat het allemaal verdomd weinig uitmaakt qua geluid. Het blijven gort -en gortdroge opnames, en de re-master klinkt hooguit een tikkeltje zuiverder. Verder staan er geen bonussen op in de vorm van live tracks, unreleased tracks of rehearsal outtakes, hetgeen ook geld voor de andere re-issues (met uitzondering dan van "Live”, waarvan ook een dubbel CD uitvoering beschikbaar is).

Bottom line (en dan hou ik het even bij "High Voltage”): Voor deze re-master betaal je rond de vijftien Euro (zie ook www.elcheapo.nl), en daar krijg je alleen qua randverschijnselen wat extra's voor, muzikaal maakt het weinig uit. De gewone CD uitvoering kan je al voor rond de zeven Euro krijgen. De keus is aan jou.


  Geen score

Deel deze review met je vrienden

<< vorige volgende >>