Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Thin Lizzy - One Night Only

Thin Lizzy - One Night Only

Label : Steamhammer/SPV | Archiveer onder

Release type: Full-length CD

Evil Dr. Smith : Het was ergens eind 1997 dat ik het gerucht hoorde dat Thin Lizzy weer met optredens zou beginnen. Thin Lizzy? Ja, Thin Lizzy! De Hardrockband met de mooiste popliedjes uit de jaren 70-80, waarvan, U allen bekend, onze warmbloedige Phil Lynott het in januari 1986 op deze aarde voor gezien hield. Ik heb dankzij m'n leeftijd slechts het laatste staartje van z'n carriere mogen meemaken, waaronder z'n (zoveelste) samenwerking met Gary Moore in 'Out In The Fields'. Gelukkig heeft Thin Lizzy een hele zwik platen/CD's uitgebracht waarop ik kan horen wat ik allemaal heb moeten missen tussen 1971 en 1983. En vooral de live-platen (Live And Dangerous en Live) bezorgen me nog immer kouwe rillingen door de fabuleuze gitaarharmonieën en Phil's gloedvolle stem.

Maar dit geld waarschijnlijk voor eenieder die minstens 2 Thin Lizzy platen in de kast heeft staan. En deze mag er wat mij betreft rustig bij staan. Want nadat in 1998 de optredens werden afgeblazen, stonden ze een jaar later gelukkig wel op de planken in o.a. Zaandam en Rotterdam. En mijns inziens bijzonder overtuigend en spetterend! Natuurlijk zonder Phil, maar wel met de oorspronkelijke bandleden: de grijzende gitarist Scott Gorham (al sinds 1974 in Lizzy), toetsenist Darren Wharton en gitarist John Sykes die zeer overtuigend de bijna onvervangbare zang van meester Phil op zich neemt. Zij worden bijgestaan door bassist Marco Mendoza (Blue Murder) en de fenomenaal rammende Tommy Aldridge (ex-wat eigenlijk niet?). De opnames dateren van hun tour in 1999 en zijn door heel Europa opgenomen (hoewel: als je luistert lijkt het of John Sykes het alleen maar over "Germany' heeft…) en klinken als een klok. Vooral John steelt de show met z'n scheurend gitaarwerk en z'n sterk op Phil's gelijkende stem, zij het iets ruwer (maar Jacques D'Ancona zal hem loven).

Puntje van kritiek zou kunnen zijn dat het voor sommige Thin Lizzy-adepten iets (te) stevig is uitgevoerd, althans dat was wat ik ook als kritiek hoorde in Zaandam, maar dat vind ik juist wel net zo goed. We benne potverdrie wel hardrockers! Kortom: geweldige live CD en alles met ere en ter nagedachtenis aan phil-o. Evil Doctor Smith zegt : 9, want 'de tien' kijkt op ons allen neer en hoorde dat het goed was…

<< vorige volgende >>