Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Warbeast Remains - Stronghold

Warbeast Remains - Stronghold

Label : Shiver Records | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Tormentor Erich : Toen ik naar de hoes keek, het logo zag en die flinke rochelende grunt tijdens de intro hoorde dacht ik meteen: "Yep, death metal in de stijl van Vader.” En wat blijkt, de eerste indruk was weer eens verkeerd.

Warbeast Remains blijkt namelijk veel meer te zijn dan de zoveelste death metal band. Deze vijf Belgen (met een gast optreden van Lowie Vangaal, what's in a name...) beuken er wel flink op los, en ze zijn ook zeker niet vies van een flinke portie zompige death metal waarin stevig wordt gehakt, maar ze durven het ook aan om regelmatig met ietwat verrassende invalshoeken voor de dag te komen. De swingende riffs van 'Beyond Redemption', het Machine Head achtige piepje in 'Face The Prophecy' of het contrast tussen het met veel staccato gevulde en zelfs hard rock achtige 'The Blackness' en de snelle thrash van een 'Infected' of 'Warcry', al deze variaties mogen er zijn en maken van 'Stronghold' een erg genietbaar album. En alsof dit alles nog niet genoeg is laat Warbeast Remains ook nog eens horen dat je met een goede drive, een innovatieve drummer en zo nu een dan een lange en melodieuze solo doeltreffender voor de dag kan komen als menig andere band die telkens maar weer hetzelfde trucje uithaalt.

Met 'Stronghold' heeft Warbeast Remains mij dus zeer aangenaam verrast. Het blijkt een album te zijn dat niet alleen bol staat van de krachtige death metal, maar dat voor degene die de moeite neemt om eens goed te luisteren nog veel meer moois heeft te bieden.

<< vorige volgende >>