Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Lelahell - Al Intihar

Lelahell - Al Intihar

Label : Eigen beheer | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Demo

Sicktus : Lelahell is afkomstig uit noordelijk Algerije en speelt brute death metal, waar het trio melodieën uit de traditionele Algerijnse muziek in heeft verweven. De frontman van de band - gitarist/vocalist Lelahel, echte naam Redouane Aouameur - is bij een enkeling wellicht nog bekend van de band Litham. Begonnen als solo project heeft Lelahell inmiddels een vaste line-up.

Begin dit jaar bracht het trio hun eerste EP 'Al Intihar' (wat vrij vertaald 'zelfmoord' betekent) uit in eigen beheer en deze EP bevat een zestal tracks waarop bandbaas Lelahel en kornuiten vrijelijk invloeden plukken uit ongeveer alles wat de internationale metaltuin te bieden heeft. Death, een vleugje prog, wat grind, een beetje black (al is het maar de geweldige cover van Mayhem's 'Freezing Moon'): het is allemaal op 'Al Intihar' aanwezig. Twee elementen zijn alom vertegenwoordigd echter: een portie bombast en de invloeden uit de traditionele muziek op zowel gitaar als drums. Is Lelahell dan de Algerijnse Melechesh? Nee. Ten eerste is Lelahell vooraleerst een death metal band. Ten tweede klinkt 'Al Intihar' vooralsnog erg rauw en ongepolijst. De demo toont echter wel volop potentie!
Geïnteresseerde labels doen er goed aan contact op te nemen met Lelahell: de mannen barsten van de ambitie en zijn hard aan het schrijven aan materiaal voor hun debuutplaat.

<< vorige volgende >>