Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Cradle Of Filth - Midian

Cradle Of Filth - Midian

Label : Music For Nations | Archiveer onder

Release type: Full-length CD

Tim V. : Na maandenlang wachten is hij er dan eindelijk, de nieuwe C.O.F. Het komt helaas niet al te vaak meer voor dat ik echt op een nieuwe CD zit te wachten, maar in dit geval was het wel zo en zal ik waarschijnlijk bevooroordeeld naar de plaat geluisterd hebben. Helaas heb ik nog niet de complete versie gehoord en heb ik het moeten doen met 'Excerpts From Midian' (3 nummers).

Het eerste nummer, "Suffrons Curse" zou zo op de EP 'From The Cradle to Enslave' gestaan kunnen hebben en muzikaal ligt hij ook in het straatje van dat titelnummer. Het volgende nummer 'Lord Abortion' begint op een manier die ik nog niet kende van COF, als ik niet beter zou weten zou het zo van een Death Metal plaat van bijvoorbeeld Morbid Angel afkomstig kunnen zijn. Loodzware gitaren, een een zware death grunt die ik nog niet gehoord had van Dani, maar na een minuut of twee krijgt het nummer weer C.O.F. gestalte, blastbeats afgewisseld met rustige stukken. Het laatste nummer 'Her Ghost In The Fog' heeft zelfs een gothic metal tintje. Al met al mag ik zeggen dat COF zichzelf weer overtroffen heeft en heb ik in deze drie nummer vreselijk veel afwisseling gehoord. De zang van Dani is strek afwisselend en doet bij tijd en wijlen zelfs op de manier van zingen van King Diamond lijken (geweldig). Ook de productie staat als een huis, maar ik had eigenlijk niet anders verwacht.

Ik kan nog wel honderd dingen opnoemen waarom men deze cd moet kopen, C.O.F. levert met deze plaat misschien een wat toegankelijkere product af dan anders maar in mijn ogen ook gelijk hun beste, en dat na slechts drie nummers beluisterd te hebben. Nu maar wachten op Halloween, want dan zal de cd in de schappen van je platenboer te vinden zijn.

<< vorige volgende >>