Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Temple Of Baal / Ritualization - The Vision Of Fading Mankind

Temple Of Baal / Ritualization - The Vision Of Fading Mankind

Label : Agonia Records | Archiveer onder black metal

Release type: Split cd

Richard G. : Rechtsstreeks uit het satanische deel van de Franse underground komt de split 'The Vision Of Fading Mankind' met een bekende en een minder bekende vaandeldrager van het leger van de gehoornde.

Temple Of Baal heeft met ruim twintig minuten de grootste bijdrage. Dankzij een bijzonder heldere productie komt de ruige, zwartgallige black nog haatdragender uit de verf dan we gewend waren van de vorige pareltjes 'Traitors To Mankind' en 'Lighslaying Rituals'. Het nummer 'Slaves To The Beast' van het debuut is opnieuw opgenomen, de overige drie nummers zijn nieuw en klinken erg rauw en sludgy en daarom erg lekker. Het Temple Of Baal deel is al reden genoeg om de split op te snorren. Wanneer komt de volgende full length heren?

De landgenoten annex wapenbroeders in Ritualization dragen slechts drie nummers en twaalf minuten aan muziek bij. De productie is (slordig genoeg) kariger dan het eerste deel van de split en daarom komt de in essentie best interessante muziek niet goed genoeg uit de verf. Het meer thrash georienteerde geluid heeft het tempo er dan wel regelmatig lekker in zitten (met goed geplaatste slomere passages), het hoorbaar snedige gitaarspel (met een paar lekker jankende solo's) komt totaal niet tot zijn recht in de slechte mix. Ook de vocalen zijn op een plek terecht gekomen waar je er als luisteraar eigenlijk bar weinig mee kan. Al met al is deze bijdrage nu niet meer dan een aardig extraatje bij het vette eerste deel en dat is jammer voor Ritualization.

<< vorige volgende >>