Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Six Feet Under - Graveyard Classics

Six Feet Under - Graveyard Classics

Label : Metal Blade | Archiveer onder

Release type: Full-length CD

Horst : Collega Dr. Steijn vindt dit een originele CD, maar ik ben dat slechts ten dele met hem eens. CD's volproppen met overbekende uitgekauwde nummers is tegenwoordig tot kunst verheven, om maar te zwijgen over al die Tribute drama's, je zou bijna denken dat er geen inspiratie meer te vinden is op deze planeet. In het begeleidende schrijven las ik dat het hier om een zoethoudertje gaat vanwege de enorme werkdruk van de heren, dus eigenlijk verwachtte ik weer eens het ergste.

Toch heeft deze CD iets leuks over zich, en dat is namelijk de keuze van de covers. Je zou namelijk verwachten dat de mannen zich voornamelijk zouden richten op het soortgelijke genre war ze zelf furore in maken, maar neen! Niets van dat alles, zonder uitzondering komen de nummers uit de jaren 70 en 80. Six Feet Under heeft zich beperkt tot het knap naspelen (tempo is bijna gelijk aan de originelen), maar door de grafstem van Chris Barnes krijgen de (meestal) overbekende nummers toch weer een apart trekje. Achtereenvolgens worden er nummers van Savatage, AC/DC, Black Sabbath, Exodus, Accept, Sex Pistols, Angel Witch, Dead Kennedy's, Deep Purple, Scorpions (met als gast John Bush op zang), Jimi Hendrix en Venom vertolkt, en zeker niet slecht.

Eigenlijk is het bizar leuk om nummers die mede bekend staan om de goede zang (Klaus Meine, Ian Gillan, John Olivia) eens lekker rauw te horen, en de covers van Exodus, Venom en Accept doen mij weer zwelgen in jeugdsentiment. Conclusie : een prima feestplaat, met nummers die iedereen kent maar door de eigenwijze uitvoering toch weer verassen.

<< vorige volgende >>