Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Killing Machine - Killing Machine

Killing Machine - Killing Machine

Label : Candlelight | Archiveer onder

Release type: Full-length CD

Horst : Een nieuwe band met een bekend geluid, zo zou je Killing Machine kunnen typeren. Niet echt vreemd, want de bandleden zijn allen mannen met een behoorlijke staat van dienst. Drummer Stet Howland en bassist Mike Duda zijn actief geweest in WASP, gitarist Peter Scheithauer deed zaken in Stream en Belladonna, maar wellicht het meest bekend is zanger Michael Vescera. De beste man heeft platen volgezongen van Loudness, Ronald Grapow (Helloween gitarist) en Yngwie Malmsteen, geen kleine jongen dus.

Met zo'n achtergrond zou je toch wel wat de melodieuzere Metal verwachten, maar die vlieger gaat niet helemaal op. Men heeft de toch wat hardere Power metal hoek opgezocht, waarbij je vooral moet denken aan bands als Iced Earth (als er tempo gemaakt wordt) en Savatage bij de wat minder snelle tracks. Savatage was trouwens overduidelijk een inspiratiebron, luister maar eens naar het intro van track nummer 5: 'Wrecking Ball'. Overduidelijk gejat van het nummer 'Starlight', welke (heel toevallig) track nummer 5 was op het Savatage meesterwerk 'Dead Winter Dead'. Nu kan een plaat die lijkt op Savatage/Iced Earth natuurlijk nooit slecht zijn, en 'Killing Machine' is dat dan ook niet, maar toch mis ik iets. Het klinkt mij allemaal te gemaakt, te weinig spontaan, misschien wel te bedacht.

Aan de muziek ligt het niet, die is prima uitgevoerd, maar ik mis gewoon dat beetje extra wat een band als Savatage wel weet te brengen. Wellicht gaat het Killing Machine bij een volgend album wel lukken, het talent is in ieder geval aanwezig.

<< vorige volgende >>