Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Smohalla - Résilience

Smohalla - Résilience

Label : ARX Productions | Archiveer onder black metal

Release type: Full-length CD

Roel de Haan : Wow. Smohalla heeft het voor elkaar gekregen. Eerder werk van deze band was veelbelovend, maar totaal ontoegankelijk. Maar nu komen deze Fransen met 'Résilience'. Ik heb er geen problemen mee dit een serieus goede prestatie op het gebied van de avant-garde metal te noemen. Voor de verandering klopt de beschrijving van het label eens helemaal:

"a record that blends schizophrenic percussion, psychotic screams, ethereal vocal harmonies, epic atmospheres and quirky electronic sounds to concoct something singular that not only is extremely dazzling it's also unsettlingly absorbing. Kind of like Arcturus prog-wackiness meets Ulver eccentricity.”

Ja inderdaad, het is vervreemdend, broeierig soms maar ook emotioneel beklijvend. Door het mengen van spacey keyboards, ritmes die doen denken aan Blut Aus Nord, gitaarharmonieën die willekeurig lijken op het eerste gehoor maar later erg mooi blijken, en een verscheidenheid aan vocale stijlen, is 'Résilience' een uniek album geworden dat een bereidwilligheid benodigd om te investeren in haar complexiteit. Angstaanjagend mooi, rustgevend en zenuwslopend; dit album is niet eenvoudig te doorgronden, maar zodra het je lukt, is het verslavend en bijzonder fascinerend. 'Résilience' is gewoon verbluffend.

<< vorige volgende >>